Sastojci

Sastojci u našim proizvodina

Maslinovo ulje - Sodium Olivate​

Blagotvorno dejstvo maslinovog ulja na ljudski organizam poznato je kako u narodnoj, tako i u stručnoj medicini. Koristi se kao lek protiv opekotina, za čišćenje organizma, protiv crevnih i želudačnih upala, kao sredstvo za uništavanje različitih vrsta bakterija. Maslinovo ulje je čest sastojak kozmetičkih preparata, posebno onih koji se koriste za suvu, oštećenu kožu, kožu koja je podložna ekcemima, kao i preparata za sunčanje. Savetuje se njegova upotreba u kućnoj radinosti za izradu maski za lice, kosu i telo.

Palmino ulje - Sodium Palmate

Pomaže u borbi protiv vidljivih znakova starenja, smanjuje pojavu bora i znatno ublažava simptome u slučaju ekcema ili psorijaze. Zahvaljujući visokom sadržaju beta karotena, vitaminu E i tokotrienolu koji pružaju zaštitu od štetnog dejstva slobodnih radikala.

Kokosovo ulje - Sodium Cocoate

Kokosovo ulje se cedi iz zrna sazrelih kokosovih oraha ubranih sa kokosove palme i sadrži puno zasićenih masti. Hidrira i omekšava kožu. Preporučuje se u borbi protiv infekcija i akni, usporava starenje kože i nastanak bora. Koristi se u proizvodnji sapuna, šampona, krema i losiona.

Ricinuso ulje - Ricinus communis Seed Oil

Ricinusovo ulje je bogato ricinoleinskom kiselinom, mononezasićenom masnom kiselinom.Ove vrste masti deluju kao ovlaživači i mogu se koristiti za vlaženje kože.Ovlaživači zadržavaju vlagu sprečavajući gubitak vode kroz spoljni sloj kože.Ricinusovo ulje se često koristi u kozmetici za promociju hidratacije i često se dodaje proizvodima poput losiona, šminke i sredstava za čišćenje.

Ružino Ulje - Rosa canina Fruit Oil

Ulje ruže vlaži suvu kožu lica i tela. Ovu korist može doneti masna kiselina koja se naziva linolna kiselina. Linolna kiselina je gradivni blok za keramide, jedinjenje koje se prirodno javlja u ćelijskim membranama radi vlaženja kože. Ovo ulje takođe sadrži karotenoide slične vitaminu A zbog kojih se ćelije brže razmnožavaju.

Shea puter - Butyrospermum Parkii

Shea puter je mast koja se ekstrahuje iz oraha afričkog drveta karite (Vitellaria paradoka). Boje je slonovače kada je sirovo i obično je obojeno u žuto korenom borututua ili palminim uljem. Široko se koristi u kozmetici kao hidratantna krema, salva ili losion. Shea puter je jestiv i koristi se u pripremi hrane u nekim afričkim zemljama.

Kakao puter - Theobroma cacao

Kakao puter sadrži visok udeo zasićenih masti, kao i mononezasićene oleinske kiseline, koja se obično javlja u svakom trigliceridu. Kakao puter može nadoknaditi vlažnost kože i stvoriti barijeru da zaštiti vašu kožu od gubitka vlage. U poređenju sa drugim uljima i kremama, kakao puter se dobro apsorbuje ne ostavljajući kožu masnom.

Mango puter - Mangifera indica

Mango puter se ekstrahuje iz semena ploda manga. Ima suptilni miris i laganu, svilenkasto glatku, ali neverovatno bogatu i hranljivu teksturu. Njegova popularnost brzo raste, jer je pogodna za sve tipove kože i može vam pomoći u lečenju mnogih kožnih problema.

Pčelinji vosak - Cera Alba

Pčelinji vosak može stvoriti zaštitni sloj na koži. Takođe je ovlaživač, što znači da privlači vodu. Obe ove osobine mogu pomoći koži da ostane hidrirana.Pčelinji vosak je takođe prirodni piling, idealan za uklanjanje mrtvih ćelija kože.

Soja vosak - Hydrogenated Soybean Oil

Sojin vosak je potpuno prirodan i obnovljiv resurs, netoksičanm proizvodi znatno manje čađi od ostalih voskova. Ostaci sveća se lakše čiste. Duže vreme sagorevanja nego kod parafinskih voskova

Vitamin E

Vitamin E je hranljiva materija koja je vašem telu potrebna da bi podržala imunološki sistem i pomogla ćelijama da se obnove. Takođe ima antioksidativna i protivupalna svojstva zbog kojih je dobijanje dovoljno neophodnih za vaše svakodnevno zdravlje.

Eterično ulje lavande - Lavandula Angustifolia

Bez obzira da li pokušavate da ublažite iritaciju kože ili samo negujete nežnu kožu, esencijalno ulje lavande za kožu ima mnogo primena. Umirujuća svojstva esencijalnog ulja lavande učinila su ga popularnom opcijom za proizvode za negu kože.

Eterično ulje ruzmarina - Rosmarinus officinalis Leaf Oil

Ruzmarinovo ulje je jedno od poznatijih esencijalnih ulja koje se široko koristi u aromaterapiji. Pokazalo se da je ruzmarinovo ulje korisno u lečenju određenih medicinskih problema kao što su akne, ćelavost, reumatski bol i problemi sa cirkulacijom.

Zelena glina - Montmorillonite

Zelena glina je odavno poznata po detoksikacijskim prednostima nege kože koje se mogu pripisati jedinstvenoj mešavini minerala. Njen sastav uključuje dolomit, mangan, silicijum dioksid, bakar, fosfor, magnezijum, cink i kalcijum.

Kaolin glina - Argile de kaolin

Kaolin glina, poznatija još i kao bela ili kineska glina, se koristila u Kini za dobijanje porcelana. Takođe se često koristi u kozmetičkim proizvodima, naročito za borbu protiv akni, problema sa masnom kožom i viškom sebuma.